Υλικά για 5 μερίδες
Paella
600 γρ. κοτόπουλο (μπούτια ή φτερά)
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 χούφτα πράσινα φασολάκια κομμένα σε ροδέλες
- 3 κ. της σούπας πολτό ντομάτας
- 2 πιπεριές (πράσινες/κόκκινες) κομμένες κομματάκια
- 1000 ml περίπου ζωμό κοτόπουλου ή νερό
- 350 γρ. ρύζι (όχι μακρύκοκκο)
- 1 κ. του γλυκού σαφράν μουσκεμένο σε λίγο ζεστό νερό για λίγη ώρα (ή ειδικό μείγμα μπαχαρικών για ισπανική paella)
- 1 χούφτα αρακάς
- 3-4 κ. της σούπας ελαιόλαδο
- θαλασσινό αλάτι, λευκό πιπέρι
Η συμβουλή του σεφ
Σερβίρουμε την έτοιμη paella γαρνιρισμένη με μαϊντανό και φέτες λεμονιού.
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια, πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και το αφήνουμε, ιδανικά όλη τη νύχτα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο Culinary Modular μαγειρικό σκεύος Paella και τηγανίζουμε το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει (περίπου 4-5 λεπτά).
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα φασολάκια και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη.
- Χύνουμε το ζωμό κοτόπουλου μέσα στο σκεύος και προσθέτουμε σταδιακά το ρύζι με σταυρωτή κίνηση.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σαφράν μαζί με το νερό που το είχαμε βάλει να μουσκέψει.
- Περιμένουμε ώσπου ν΄ αρχίσει να βράζει ο ζωμός, αλατίζουμε εάν χρειάζεται, και αφήνουμε την paella να κοχλάζει σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20-25 λεπτά (μέχρι το νερό να απορροφηθεί σχεδόν εντελώς και το ρύζι να είναι έτοιμο). Ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολλήσει το φαγητό στον πάτο.
- Προς το τέλος, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον αρακά και αφήνουμε την paella στο ζεστό σκεύος.