Υλικά για 5 μερίδες
Για το κοτόπουλο
1 κιλό περίπου μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 100 γρ. βούτυρο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
- 2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε λωρίδες
- 1/2 μικρό σέλερι, κομμένο σε λωρίδες
- 5-6 ασκαλώνια , κομμένα στη μέση
- 8 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 200 ml νερό ή ζωμό κοτόπουλου
- 1 πρέζα αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κ. του γλυκού ζάχαρη
- 3 κ. της σούπας βούτυρο
- 2 κ. της σούπας ελαιόλαδο
- χυμό ενός λεμονιού
Για το κουσκούς
250 γρ. κουσκούς
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- 1 κ. του γλυκού τριμμένο κουρκουμά
- χυμό λεμονιού (κατά βούληση)
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
- Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά βούτυρο και λάδι στο Culinary Modular μαγειρικό σκεύος wok και τηγανίζουμε γρήγορα τα καρότα και το σέλερι.
- Όταν αρχίσουν ν’ αλλάζουν χρώμα, προσθέτουμε τα ασκαλώνια και συνεχίζουμε για λίγο το τηγάνισμα.
- Βάζουμε τα λαχανικά κατά μέρος.
- Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε καλά το wok και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ώσπου να αρχίσουν να ξεκολλάνε από τον πάτο,.
- Προσθέτουμε τότε τα μανιτάρια και, μετά από λίγο, το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Όταν το κοτόπουλο και τα μανιτάρια έχουν μαγειρευτεί, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό κοτόπουλου, αφήνουμε να βράσουν για μικρό διάστημα, και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
- Σβήνουμε την ψησταριά, προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά και στριφογυρίζουμε το wok ώσπου η σάλτσα να «δέσει» με το βούτυρο. Δοκιμάστε και προσθέστε αλατοπίπερο εάν χρειάζεται.
Για το κουσκούς
- Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ με λίγο αλατοπίπερο και τον κουρκουμά.
- Προσθέτουμε την ποσότητα νερού σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του κουσκούς και σκεπάζουμε το μπολ.
- Αφήνουμε το κουσκούς να «ξεκουραστεί» περίπου 15 λεπτά.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.