Κρέατα & Πουλερικά

Σάντουιτς με τυρί και ρόκα

Υλικά για 5 μερίδες

  • 10 φέτες λευκό ψωμί (ή 5 μπαγκέτες)

  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι

  • 2-3 χούφτες ρόκα
  • 250 γρ. τυρί  brie ή camembert
  • 200 γρ. emmental
  • 50 γρ. βούτυρο

Η συμβουλή του σεφ

Αν δεν θέλετε να μαραθεί η ρόκα, μπορείτε να την προσθέσετε στο τέλος, αφού ψηθούν οι μπαγκέτες.

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μπαγκέτες στη μέση κατά μήκος.
  2. Κόβουμε το τυρί λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στο κάτω μισό της καθε μπαγκέτας. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τη ρόκα.
  3. Κλείνουμε τις μπαγκέτες και αλείφουμε με μαλακωμένο βούτυρο όλη την επιφάνεια, πάνω και κάτω.
  4. Τοποθετούμε τις μπαγκέτες στην ψησταριά, σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, κλείνουμε το καπάκι και τις αφήνουμε να ψηθούν
  5. Γυρίζουμε τις μπαγκέτες καθώς ψήνονται, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.