Κρέατα & Πουλερικά

Ψητό κοτόπουλο με μηλίτη

Αρκετά Εύκολη συνταγή

Για 6-8 άτομα

Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο με βάρος τουλάχιστον 1,8 kg

  • 1 κιλό μήλα σκληρά

  • 50 γρ. βούτυρο

  • 1 μπουκάλι μηλίτη ή μηλόξυδο ή λευκό κρασί

  • 20 ml ζωμός κότας

  • 2 κρεμμύδια ξερά

  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα

  • 1 ματσάκι μυρωδικά

  • 1 λεμόνι

  • 1 κ. σούπας θαλασσινό αλάτι

  • 2 μεγάλες πρέζες λευκό πιπέρι

Η συμβουλή του σεφ

Ραντίζουμε αρκετές φορές το κοτόπουλο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, με μια μικρή κουτάλα, για να γίνει μαλακό και τραγανό.

Εκτέλεση

  1. Μπορούμε να φλαμπάρουμε το κοτόπουλο αν χρειαστεί, περιχύνοντάς το με οινοπνευματώδες ποτό και βάζοντάς του φωτιά.
  2. Πλένουμε τα μήλα και κόβουμε το καθένα σε 4 φέτες.
  3. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 240°C.
  4. Ανακατεύουμε το ζωμό κότας με νερό και τον αφήνουμε στην άκρη.
  5.  Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε στη μέση.
  6. Τρίβουμε το κοτόπουλο με χυμό λεμονιού και έπειτα βάζουμε τις λεμονόκουπες μέσα στο κοτόπουλο μαζί με το ματσάκι μυρωδικών, το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη Culinary Modular βάση ψησίματος πουλερικών, και γύρω του τα μήλα και κομματάκια βούτυρο. Το ψήνουμε για 15 λεπτά και έπειτα το ραντίζουμε με μηλίτη και ζωμό κότας.
  8. Επαναλαμβάνουμε κάθε 15 λεπτά καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος (45 – 55 λεπτά).