Για να δημιουργήσετε σχέδιο σταυρωτό στις φέτες, αφήστε τις πάνω στη σχάρα για 2 λεπτά, έπειτα στρίψτε τις κατά 90° και ψήστε για άλλα 3 λεπτά πριν τις γυρίσετε απ’ την άλλη πλευρά.
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε καλά χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες πάχους 8 χιλ.
Τις βράζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Σουρώνουμε τις φέτες πατάτας, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι ή θρούμπι.
Τοποθετούμε τις φέτες πατάτας στη σχάρα της ψησταριάς για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.