Κρέατα & Πουλερικά

Ψητές φέτες πατάτας

 Εύκολη συνταγή

Για 4 άτομα

Χρόνος ετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • φρέσκο θυμάρι ή θρούμπι
  • αλάτι

Η συμβουλή του σεφ

Για να δημιουργήσετε σχέδιο σταυρωτό στις φέτες, αφήστε τις πάνω στη σχάρα για 2 λεπτά, έπειτα στρίψτε τις κατά 90° και ψήστε για άλλα 3 λεπτά πριν τις γυρίσετε απ’ την άλλη πλευρά.

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε καλά χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
  2. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες πάχους 8 χιλ.
  3. Τις βράζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  4. Σουρώνουμε τις φέτες πατάτας, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι ή θρούμπι.
  5. Τοποθετούμε τις φέτες πατάτας στη σχάρα της ψησταριάς για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.