900 γρ. σολoμό (φιλέτο σολoμού ξεφλουδισμένο και ξεκοκαλισμένο)
2 κ. σούπας σουσάμι
2 κ. σούπας σπόρους παπαρούνας
2 κ. σούπας γλυκάνισο
2 κρόκους αβγού
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Η συμβουλή του σεφ
Ο σολoμός είναι καλύτερος όταν το εσωτερικό του είναι ροζ.
Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο σολoμού σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε το σησάμι, τους σπόρους παπαρούνας, το γλυκάνισο, το αλάτι και το πιπέρι σε μια πιατέλα.
Ετοιμάζουμε το χυλό, χτυπώντας τους κρόκους αβγού με 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κ. σούπας νερό και αλατοπίπερο.
Αλείφουμε μόνο μία πλευρά των φιλέτων με αυτό το μείγμα, και βουτάμε στο μείγμα σπόρων. Ψήνουμε τα φιλέτα είτε στη σχάρα είτε στο πλατό, μόνο από την πλευρά που έχει την κρούστα σπόρων.
Σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι ή λίγο βούτυρο πορτοκαλιού.