Ψάρια Λαβράκι σχάρας με sauce vierge Posted by user_bbq On 9 Ιουλίου, 2018 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λαβράκι σχάρας με sauce vierge Αρκετά Εύκολη συνταγή Για 4 άτομα Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά Υλικά 4 μερίδες λαβράκι (χωρίς λέπια και εντόσθια) Για τη sauce vierge 2 μέτριες ντομάτες1 φρέσκο κρεμμυδάκιχυμός ενός λεμονιού1/4 ματσάκι μαϊντανό (όχι σγουρό)100ml ελαιόλαδοαλάτι Η συμβουλή του σεφ Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά σούπας τριμμένη πιπερόριζα ή λίγη φρέσκια μέντα. Αντί για μαϊντανό μπορείτε να βάλετε άνηθο. Εκτέλεση Για τη σάλτσα Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, αφαιρούμε τα σπόρια, έπειτα τιςψιλοκόβουμε.Πλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε, στύβουμε το λεμόνι καιψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τοελαιόλαδο και το αλάτι. Για το ψάρι Ζεσταίνουμε το πλατό της ψησταριάς.Στεγνώνουμε το ψάρι με χαρτί κουζίνας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο.Τοποθετούμε το ψάρι στο πλατό για 7-8 λεπτά την κάθε πλευρά.Το περιχύνουμε με τη σάλτσα.