Ψάρια

Λαβράκι σχάρας με sauce vierge

Αρκετά Εύκολη συνταγή

Για 4 άτομα

Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά

Υλικά

  • 4 μερίδες λαβράκι (χωρίς λέπια και εντόσθια)

Για τη sauce vierge

  • 2 μέτριες ντομάτες

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό (όχι σγουρό)
  • 100ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Η συμβουλή του σεφ

Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά σούπας τριμμένη πιπερόριζα ή λίγη φρέσκια μέντα. Αντί για μαϊντανό μπορείτε να βάλετε άνηθο.

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

  1. Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, αφαιρούμε τα σπόρια, έπειτα τις
    ψιλοκόβουμε.
  2. Πλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε, στύβουμε το λεμόνι και
    ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το
    ελαιόλαδο και το αλάτι.

Για το ψάρι

  1. Ζεσταίνουμε το πλατό της ψησταριάς.
  2. Στεγνώνουμε το ψάρι με χαρτί κουζίνας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  3. Τοποθετούμε το ψάρι στο πλατό για 7-8 λεπτά την κάθε πλευρά.
  4. Το περιχύνουμε με τη σάλτσα.