Αρκετά Εύκολη συνταγή
Για 6-8 άτομα
Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35-40 λεπτά
Υλικά
800 γρ ρύζι (μακρύκοκκο ή στρογγυλό)
- 1 πρέζα σαφράν
- 6 μπούτια κοτόπουλου χωρισμένα σε δύο μέρη.
- 1 κομμάτι χοιρινό λουκάνικο
- 16 γαρίδες
- 1 κιλό μύδια
- 1 κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 250 ml λευκό κρασί
- 1/2 λίτρο ζωμό κότας
- 500 γρ. καλαμαράκια, σε λωρίδες
- 200 γρ. κατεψυγμένο αρακά
- 6 καρδιές αγκινάρας
- 1 λεμόνι
- 1 μάτσο πράσινα σπαράγγια
- ελαιόλαδο
Η συμβουλή του σεφ
Ο ζωμός να καλύπτει το ρύζι και να είναι και 2-3 εκατοστά πάνω από το επίπεδο του ρυζιού, έτσι ώστε το ρύζι να βράσει όπως και όσο πρέπει.
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μπούτια κοτόπουλου στα δύο
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το πράσινο κρεμμυδάκι και το κρεμμύδι. Πλένουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους. Κόβουμε τις καρδιές αγκινάρας στα δύο και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε μακρουλά κομμάτια.
- Ρίχνουμε το ζωμό κότας μαζί με το σαφράν σε 1 λίτρο ζεστό νερό.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες
- Τηγανίζουμε το λουκάνικο κι απ’ τις δύο μεριές χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή άλλο λίπος. Χύνουμε το λίπος που θα βγάλει.
- Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με λίγο λάδι. Το τηγανίζουμε στο Culinary Modular μαγειρικό σκεύος Paella σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
- Όταν γίνει χρυσαφί, προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το κρεμμυδάκι και τις αγκινάρες. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ρύζι και σιγομαγειρεύουμε άλλα 3 λεπτά. Έπειτα διαλύουμε την καφέ σάλτσα που έχει μείνει στον πάτο με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κότας. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά (θερμοκρασία 160°C) για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μύδια, τον αρακά και τα κομματάκια σπαράγγια, και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Ψήνουμε τις γαρίδες στο πλατό και τις τοποθετούμε πάνω στην paella. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν έχει μαγειρευτεί αρκετά το κοτόπουλο.
- Γαρνίρουμε την paella σε κάθε πιάτο με ένα κομμάτι λεμόνι.