Αρκετά Εύκολη συνταγή
Για 4 άτομα
Χρόνος ετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά
16 γαρίδες
Για τη σαλάτα teriyaki
100 ml σάλτσα σόγιας
- 1 κ. γλυκού τριμμένη πιπερόριζα
- 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 50 ml ξύδι
- 1 κ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού κορν φλάουρ
Η συμβουλή του σεφ
Μπορείτε να μαρινάρετε τις γαρίδες για 15 λεπτά στη σάλτσα teriyaki πριν τις ψήσετε. Μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα κόκκινο πιπέρι στις γαρίδες πριν τις ψήσετε, θα γίνουν ακόμη πιο νόστιμες.
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα teriyaki
- 1 Βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι να πάρουν βράση.
- 2 Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερόριζα.
- 3 Αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό ώσπου να γίνει μισή ποσότητα, και έπειτα προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Για τις γαρίδες
- Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας τα κεφάλια και τις ουρές.
- 2 Ζεσταίνουμε το πλατό της ψησταριάς
- 3 Περιχύνουμε τις γαρίδες με λίγη σάλτσα teriyaki και τις αφήνουμε στο πλατό 1 – 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
- 4 Σερβίρουμε τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα teriyaki.