Υλικά για 5 μερίδες
Για τη σάλτσα καραμέλας
200 γρ. ζάχαρη
- 150 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
- 50 ml νερό για να ραντίσουμε τη ζάχαρη
Για τον ανανά
1 ανανάς
- καβουρδισμένα αμύγδαλα
- παγωτό βανίλια (όσο θέλουμε)
Εκτέλεση
Για την σαλάτα καραμελάς
- Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να παίρνει μελί χρώμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για λίγο ώσπου η καραμέλα να διαλυθεί εντελώς.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
- Αν περισσέψει σάλτσα, τη φυλάμε για άλλες χρήσεις. (π.χ. την περιχύνουμε πάνω σε παγωτό).
Για τον ανανά
- Αφαιρούμε τη φλούδα του ανανά και τον κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Φροντίζουμε η επιφάνεια ψησίματος της ψησταριάς να είναι πολύ καλά καθαρισμένη, να μην υπάρχουν πάνω της ίχνη από κρέας.
- Ψήνουμε τις φέτες ανανά κι απ’τις δύο μεριές, σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία.
- Αφού τις ψήσουμε, περιχύνουμε τις φέτες ανανά με τη σάλτσα καραμέλας, προσθέτουμε το παγωτό και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.