Γλυκά

Ψητός ανανάς με σάλτσα καραμέλα, παγωτό και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Υλικά για 5 μερίδες

Για τη σάλτσα καραμέλας

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 150 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
  • 50 ml νερό για να ραντίσουμε τη ζάχαρη

Για τον ανανά

  • 1 ανανάς

  • καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • παγωτό βανίλια (όσο θέλουμε)

Εκτέλεση

Για την σαλάτα καραμελάς

  1. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις αρχίσει να παίρνει μελί χρώμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για λίγο ώσπου η καραμέλα να διαλυθεί εντελώς.
  3. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
  4. Αν περισσέψει σάλτσα, τη φυλάμε για άλλες χρήσεις. (π.χ. την περιχύνουμε πάνω σε παγωτό).

Για τον ανανά

  1. Αφαιρούμε τη φλούδα του ανανά και τον κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
  2. Φροντίζουμε η επιφάνεια ψησίματος της ψησταριάς να είναι πολύ καλά καθαρισμένη, να μην υπάρχουν πάνω της ίχνη από κρέας.
  3. Ψήνουμε τις φέτες ανανά κι απ’τις δύο μεριές, σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία.
  4. Αφού τις ψήσουμε, περιχύνουμε τις φέτες ανανά με τη σάλτσα καραμέλας, προσθέτουμε το παγωτό και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.