Ψάρια

Ψητές γαρίδες με λάδι μυρωδικών

Υλικά για 5 μερίδες

Για τις γαρίδες

  • περίπου 25 φρέσκες, ωμές γαρίδες

  • αλάτι, λευκό πιπέρι

  • 2 κ. του γλυκού (όχι γεμάτα) σκόνη σκόρδου
  • 3 κ. της σούπας ελαιόλαδο

Για το λάδι μυρωδικών

  • μια χούφτα φύλλα μαϊντανού

  • χυμό ενός λεμονιού
  • 6 κ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο

Για το σερβίρισμα

  • Φέτες ψωμιού

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμός λεμονιού ή κόκκινη καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση

Για τις γαρίδες

  1. Αναμειγνύουμε το λάδι με το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη μαρινάδα και τις αφήνουμε αρκετές ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
  3. Ζεσταίνουμε την ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε τις γαρίδες για λίγο και από τις δύο μεριές.

Για το λάδι μυρωδικών

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μιξεράκι ή σε βαθύ μπολ με μπλέντερ χειρός και τα αναμειγνύουμε καλά.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί τουλάχιστον μία ώρα πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Για το σερβίρισμα

  1. Αφού βάλουμε τις γαρίδες στην ψησταριά, προσθέτουμε φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε ώσπου να γίνουν τραγανιστές.
  2. Έπειτα τρίβουμε κάθε φέτα με σκόρδο και προσθέτουμε επάνω γαρίδες, μερικές σταγόνες λάδι μυρωδικών και χυμό λεμονιού ή καυτερή πιπεριά εάν μας αρέσει.