Υλικά για 5 μερίδες
Για τις γαρίδες
περίπου 25 φρέσκες, ωμές γαρίδες
αλάτι, λευκό πιπέρι
- 2 κ. του γλυκού (όχι γεμάτα) σκόνη σκόρδου
- 3 κ. της σούπας ελαιόλαδο
Για το λάδι μυρωδικών
μια χούφτα φύλλα μαϊντανού
- χυμό ενός λεμονιού
- 6 κ. της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, λευκό πιπέρι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
Για το σερβίρισμα
Φέτες ψωμιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμός λεμονιού ή κόκκινη καυτερή πιπεριά
Εκτέλεση
Για τις γαρίδες
- Αναμειγνύουμε το λάδι με το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες στη μαρινάδα και τις αφήνουμε αρκετές ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
- Ζεσταίνουμε την ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε τις γαρίδες για λίγο και από τις δύο μεριές.
Για το λάδι μυρωδικών
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μιξεράκι ή σε βαθύ μπολ με μπλέντερ χειρός και τα αναμειγνύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί τουλάχιστον μία ώρα πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Για το σερβίρισμα
- Αφού βάλουμε τις γαρίδες στην ψησταριά, προσθέτουμε φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε ώσπου να γίνουν τραγανιστές.
- Έπειτα τρίβουμε κάθε φέτα με σκόρδο και προσθέτουμε επάνω γαρίδες, μερικές σταγόνες λάδι μυρωδικών και χυμό λεμονιού ή καυτερή πιπεριά εάν μας αρέσει.