Υλικά για 2 τάρτες
Προετοιμασία των κρεμμυδιών
700 γρ. (περίπου) κρεμμύδια
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κλαράκι θυμάρι (προαιρετικά)
- 1 κ. της σούπας ζάχαρη
Τάρτα
400 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. γιαούρτι
- 250 γρ. φέτες μπέικον καλής ποιότητας(τουλάχιστον 90 % κρέας)
- 100 γρ. παρμεζάνα ή ρεγκάτο τριμμένο
- αλάτι, λευκό πιπέρι
Η συμβουλή του σεφ
Προσοχή στο αλάτι που προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Δεν πρέπει να το παρακάνουμε γιατί η τάρτα είναι ήδη αλμυρή.
Εκτέλεση
Προετοιμασία των κρεμμυδιών
- Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση κι έπειτα σε φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο Culinary Modular μαγειρικό σκεύος wok, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
- Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, ραντίζουμε με ζάχαρη (και τα φυλλαράκια από το θυμάρι, εάν επιθυμούμε). Αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν ανακατεύοντας κάθε τόσο, ώσπου να γίνουν μαλακά και να πιούν το νερό τους (25 – 30 λεπτά).
- Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Τάρτα
- Ζεσταίνουμε την ψησταριά στους 180 °C. Με τον πλάστη ανοίγουμε το φύλλο στο σχήμα του ανοξείδωτου δίσκου της Culinary Modular κεραμικής επιφάνειας για Pizza. Η ζύμη θα είναι αρκετή για δύο βάσεις τάρτας.
- Καθώς ανοίγουμε το φύλλο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει. Έπειτα ρίχνουμε λίγο αλεύρι και στον ανοξείδωτο δίσκο και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη.
- Αλείφουμε απαλά την επιφάνεια με γιαούρτι έως επάνω στις άκρες.
- Τοποθετούμε τα κρεμμύδια πάνω στο γιαούρτι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Προσθέτουμε από πάνω τις φέτες μπέικον και το τριμμένο τυρί.
- Κλείνουμε το καπάκι της ψησταριάς και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου η ζύμη να γίνει τραγανή και το πάνω μέρος της τάρτας να ροδίσει.
- Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πριν σερβίρουμε.