Κρέατα & Πουλερικά

Χοιρινό φιλέτο στα κάρβουνα “σαν λούτζα”

Υλικά

  • 2 ψαρονέφρια μέτρια

  • 1 ½ λίτρο κρασί κόκκινο αρωματικό

  • 300 γρ. μαρμελάδα σύκο

  • Κόκκοι μαύρο πιπέρι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το κρασί μέχρι να βράσει.
  2. Μόλις έχει ξεκινήσει και βράζει περιχύνουμε τα ψαρονέφρια τα οποία τα έχουμε βάλει σε ένα μικρό σκεύος έτσι ώστε το κρασί να τα καλύψει.
  3. Τα αφήνουμε ολόκληρη την νύχτα μέσα στο κρασί και την επόμενη ημέρα το αφαιρούμε και αφού το αλατοπιπερώσουμε το βάζουμε στο bbq.

Ένας πολύ καλός συνδυασμός με το συγκεκριμένο κρέας είναι η πικάντικη μαρμελάδα σύκου που παρασκευάζεται με τον εξής τρόπο.

Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τους κόκκους του πιπεριού και τα ανακατεύουμε μαζί με την μαρμελάδα σύκου την οποία την χτυπάμε σε ένα blender.

Λίγο πριν αποσύρουμε τα κρέατα από την φωτιά ζεσταίνουμε την μαρμελάδα με το πιπέρι και συνοδεύουμε το κρέας μας.

* Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και του περιοδικού Gourmet