Κρέατα & Πουλερικά

Χοιρινά Παϊδάκια στη σχάρα

Αρκετά Εύκολη συνταγή

Για 6-8 άτομα

Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά

Υλικά

  • 1,8 κιλά χοιρινά παϊδάκια

  • 2 κ. σούπας πάπρικα

  • 2 κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό

  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

  • 1/4 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

  • 1/4 κ. γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι

  • 1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι

  • 2 φύλλα (60X45 εκ.) χοντρό αλουμινόχαρτο, που έχουμε ψεκάσει ελαφρά με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος ή με λάδι.

  • 8 παγάκια

  • 1 φλυτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου

  • 1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την ψησταριά για απευθείας ψήσιμο. Κόβουμε τα παϊδάκια σε κομμάτια των 4-6 παϊδιών.
  2. Σ’ ένα μικρό μπολ βάζουμε την πάπρικα, το βασιλικό, τη σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου, το κόκκινο πιπέρι και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Τρίβουμε με το μείγμα μπαχαρικών και τις δύο πλευρές του κρέατος. Μοιράζουμε τα κομμάτια κρέατος στο κέντρο κάθε φύλλου αλουμινόχαρτου σε μία μόνο στρώση. Βάζουμε τέσσερα παγάκια πάνω στο καθένα.
  4. Διπλώνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου για να σχηματίσουμε ένα “πακέτο”, αφήνοντας χώρο επάνω για να κυκλοφορεί ο αέρας. Τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  5. Ανακατεύουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου με τη μαρμελάδα βερίκοκο και αφήνουμε κατά μέρος.
  6. Μεταφέρουμε τα «πακέτα» αλουμινόχαρτου από το ταψί στη σχάρα της ψησταριάς. Τα ψήνουμε, σκεπασμένα, σε μέτρια θερμοκρασία, 45-60 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
  7. Ανοίγουμε προσεκτικά τη μία άκρη κάθε “πακέτου” για να φύγει ο ατμός.
  8. Ανοίγουμε εντελώς τα “πακέτα” και μεταφέρουμε τα κομμάτια κρέατος στη σχάρα. Με πινέλο αλείφουμε  με το μείγμα σάλτσας μπάρμπεκιου.
  9. Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 5 έως 10 λεπτά, αλείφοντας με σάλτσα και γυρνώντας συχνά τα κομμάτια κρέατος.