Αρκετά Εύκολη συνταγή
Για 6-8 άτομα
Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
Υλικά
1,8 κιλά χοιρινά παϊδάκια
2 κ. σούπας πάπρικα
2 κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/4 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κ. γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
2 φύλλα (60X45 εκ.) χοντρό αλουμινόχαρτο, που έχουμε ψεκάσει ελαφρά με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος ή με λάδι.
8 παγάκια
1 φλυτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την ψησταριά για απευθείας ψήσιμο. Κόβουμε τα παϊδάκια σε κομμάτια των 4-6 παϊδιών.
- Σ’ ένα μικρό μπολ βάζουμε την πάπρικα, το βασιλικό, τη σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου, το κόκκινο πιπέρι και το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τρίβουμε με το μείγμα μπαχαρικών και τις δύο πλευρές του κρέατος. Μοιράζουμε τα κομμάτια κρέατος στο κέντρο κάθε φύλλου αλουμινόχαρτου σε μία μόνο στρώση. Βάζουμε τέσσερα παγάκια πάνω στο καθένα.
- Διπλώνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου για να σχηματίσουμε ένα “πακέτο”, αφήνοντας χώρο επάνω για να κυκλοφορεί ο αέρας. Τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου με τη μαρμελάδα βερίκοκο και αφήνουμε κατά μέρος.
- Μεταφέρουμε τα «πακέτα» αλουμινόχαρτου από το ταψί στη σχάρα της ψησταριάς. Τα ψήνουμε, σκεπασμένα, σε μέτρια θερμοκρασία, 45-60 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
- Ανοίγουμε προσεκτικά τη μία άκρη κάθε “πακέτου” για να φύγει ο ατμός.
- Ανοίγουμε εντελώς τα “πακέτα” και μεταφέρουμε τα κομμάτια κρέατος στη σχάρα. Με πινέλο αλείφουμε με το μείγμα σάλτσας μπάρμπεκιου.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 5 έως 10 λεπτά, αλείφοντας με σάλτσα και γυρνώντας συχνά τα κομμάτια κρέατος.