Λαχανικά

Κινέζικα τηγανιτά λαχανικά

Αρκετά Εύκολη συνταγή

Για 4 άτομα

Χρόνος ετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • 8 μίνι καλαμπόκια

  • 3 καρότα

  • 1/2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

  • 1/2 πράσινη πιπεριά

  • 300 γρ. αρακάς

  • 100 γρ φασολάκια κατεψυγμένα

  • 1 κ. γλυκού φρέσκια πιπερόριζα ξεφλουδισμένη και τριμμένη

  • 1/2 μάτσο φύλλα κόλιανδρου

  • φλούδα από μισό λεμόνι

  • 1 κοτσάνι λεμονόχορτο

  • 100 γρ. φύτρα σόγιας

  • λάδι

  • σησαμέλαιο

  • σάλτσα στρειδιών

Η συμβουλή του σεφ

Πριν το σερβίρισμα, μπορείτε να προσθέσετε το χυμό μισού λεμονιού.

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πιπεριές σε στενές λωρίδες, τα φασολάκια σε διαγώνια τεμάχια, τα καρότα σε στενές λωρίδες, και έπειτα την κάθε λωρίδα διαγωνίως.
  2. Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε την πιπερόριζα, ψιλοκόβουμε τα φύλλα κόλιανδρου, τρίβουμε τη φλούδα λεμονιού, ψιλοκόβουμε το λεμονόχορτο και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ.
  3. Ζεσταίνουμε το wok, βάζουμε μέσα λίγο λάδι, προσθέτουμε τα πιο σκληρά πρώτα, δηλαδή τα καρότα, έπειτα προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πιπεριές και τον αρακά και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με τη σπάτουλα.
  4. Όταν έχουν μαγειρευτεί (να μένουν λίγο τραγανά), χύνουμε επάνω τη σάλτσα στρειδιών και το σησαμέλαιο.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τα φύτρα σόγιας και το μείγμα καρυκευμάτων που βάλαμε στο μπολ.