Αρκετά Εύκολη συνταγή
Για 6-8 άτομα
Χρόνος ετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
Υλικά
2 ωμά καλαμπόκια ξεφλουδισμένα
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο κάθετα σε 12 σφηνοειδή κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης,κομμένη σε κομματάκια των 2,5 εκ.
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κομματάκια των 2,5 εκ.
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομματάκια των 2,5 εκ.
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού αλάτι με σκόνη λαχανικών
1 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Με ένα μεγάλο πλατύ μαχαίρι σεφ κόβουμε το καλαμπόκι σε ‘φέτες’ των 2,5 εκατοστών. Βάζουμε εναλλάξ κομμάτια όλων των λαχανικών στα επιχρωμιωμένα καλαμάκια. Αλείφουμε με λάδι.
- Ανακατεύουμε το αλάτι, τη σκόνη τσίλι και τη ζάχαρη, και πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές των λαχανικών. Τυλίγουμε τα σουβλάκια σε αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
- Ετοιμάζουμε την ψησταριά για απευθείας ψήσιμο. Αφού βγάλουμε τα σουβλάκια λαχανικών από το αλουμινόχαρτο, τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα με μέτρια θερμοκρασία.
- Ψήνουμε τα σουβλάκια για 10-12 λεπτά, ή έως ότου τα λαχανικά μαλακώσουν, γυρίζοντάς τα μερικές φορές.