Λαχανικά

Ψητά σουβλάκια λαχανικών με τσίλι

Αρκετά Εύκολη συνταγή

Για 6-8 άτομα

Χρόνος ετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά

Υλικά

  • 2 ωμά καλαμπόκια ξεφλουδισμένα

  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο κάθετα σε 12 σφηνοειδή κομμάτια

  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης,κομμένη σε κομματάκια των 2,5 εκ.

  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κομματάκια των 2,5 εκ.

  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομματάκια των 2,5 εκ.

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κ. γλυκού αλάτι με σκόνη λαχανικών

  • 1 κ. γλυκού σκόνη τσίλι

  • 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Με ένα μεγάλο πλατύ μαχαίρι σεφ κόβουμε το καλαμπόκι σε ‘φέτες’ των 2,5 εκατοστών. Βάζουμε εναλλάξ κομμάτια όλων των λαχανικών στα επιχρωμιωμένα καλαμάκια. Αλείφουμε με λάδι.
  2. Ανακατεύουμε το αλάτι, τη σκόνη τσίλι και τη ζάχαρη, και πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές των λαχανικών. Τυλίγουμε τα σουβλάκια σε αλουμινόχαρτο και  αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
  3. Ετοιμάζουμε την ψησταριά για απευθείας ψήσιμο. Αφού βγάλουμε τα σουβλάκια λαχανικών από το αλουμινόχαρτο, τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα με μέτρια θερμοκρασία.
  4. Ψήνουμε τα σουβλάκια για 10-12 λεπτά, ή έως ότου τα λαχανικά μαλακώσουν, γυρίζοντάς τα μερικές φορές.