Αρκετά Εύκολη συνταγή
Για 6-8 άτομα
Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Υλικά
1/2 φλυτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 μέτρια μελιτζάνα
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 ντοματούλες Σαντορίνης
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία.
- Ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά: κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λοξές φέτες, τη μελιτζάνα σε ροδέλες πάχους 1 εκ, το κρεμμύδι επίσης σε ροδέλες πάχους 1 εκ, τις ντοματούλες κόβουμε στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί μαζί με τα πράσινα κρεμμυδάκια.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι πάνω από τα λαχανικά, και ανακατεύουμε με το λαδόξυδο.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά, με την κομμένη άκρη προς τα κάτω, στη ζεστή σχάρα και ψήνουμε για δύο-τρία λεπτά κάθε πλευρά, ή ώσπου να μαλακώσουν, αποκτώντας όμορφες ραβδώσεις από τη σχάρα.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά από τη σχάρα και ανακατεύουμε με επιπλέον 1/4 φλυτζανιού ξύδι μπαλσάμικο.
- Τέλος, ρίχνουμε ακόμη λίγο αλατοπίπερο.