Υλικά (για 6 άτομα)
• 700γρ. βοδινός κιμάς
• 2 φέτες ψωμί
• 1 αυγό
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
• ½ κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι τριμμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
• 2 μεγάλες ντομάτες
• 2 κρεμμύδια
• 10 κλωναράκια μαϊντανό
• 8 κλωναράκια μέντα
• 6 πίτες
• λάδι
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού και την λιώνετε με πιρούνι.
- Ψιλοκόβετε τις σκελίδες σκόρδου, αναμειγνύετε με την ψίχα και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
- Χτυπάτε το αυγό σε ομελέτα και το προσθέτετε σε μείγμα, μαζί με τον κιμά. Ανακατεύετε καλά.
- Παίρνετε τα φύλλα του μαϊντανού και της μέντας και τα ψιλοκόβετε ξεχωριστά, κρατώντας μια κουταλιά της σούπας για αργότερα. Το υπόλοιπο το βάζετε στο μείγμα.
- Πλάθετε το 1/6 του κιμά πάνω στη σούβλα σαν ένα μακρύ λουκάνικο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σουβλάκια λαδώνοντάς τα ελαφρά με το πινέλο.
- Κόβετε σε ροδέλες τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και γαρνίρετε τις πίτες.
- Αφού προθερμάνετε την ψησταριά CAMPINGAZ®, αλείφετε με λάδι τη σχάρα της και τοποθετείτε τις σούβλες. Αφήνετε να ψηθούν για 3’ από τη μία πλευρά και 2’-3’ από την άλλη.
- Βάζετε το σουτζούκι μέσα στην πίτα αφαιρώντας τη σούβλα. Πασπαλίζετε με τα μυρωδικά που έχετε κρατήσει.
Εργαλεία: 6 μεταλλικές μικρές σούβλες, μακριές και ίσιες