Κρέατα & Πουλερικά

Κοτόπουλο σουβλάκι με ανανά

Υλικά

  • ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο μπούτι
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλάκι τζίντζερ φρεσκοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • ½ λίτρο χυμό ανανά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 400 γρ. ανανά φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το τζίντζερ, το σκόρδο και το χυμό ανανά .
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε για περίπου μισή ώρα.
  4. Περνάμε το κοτόπουλο εναλλάξ με τις πιπεριές και τον ανανά που έχουμε κόψει σε κομμάτια και τα ψήνουμε στη σχάρα.

Tip: Λόγω της οξύτητας του ανανά το κοτόπουλο δε πρέπει να παραμείνει περισσότερο από 30 λεπτά μέσα στη μαρινάδα διότι θα καταστραφούν οι ιστοί του.

* Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και του περιοδικού Gourmet