Γλυκά

Κρεμ Μπουλέ / CRÈME BRÛLÉE

Υλικά

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 10 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • 12 πυρίμαχα μπολάκια διαμέτρου 10 cm

  • 1 φλόγιστρο

Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους.
  2. Βάζετε τους κρόκους σε μια λεκάνη, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει την βγάζετε.
  4. Ρίχνετε την κρέμα σιγά-σιγά μέσα στους κρόκους και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας.
  5. Προσθέστε τις βανίλιες και ανακατέψτε καλά.
  6. Μοιράζετε την κρέμα στα μπολάκια και τα τοποθετείτε σε μια πυρίμαχη πιατέλα.
  7. Αφού προθερμάνετε την ψησταριά CAMPINGAZ®, βάζετε την πιατέλα στη σχάρα της και αφήνετε να ψηθούν για 35΄-40΄.
  8. Τα βγάζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα βάζετε στο ψυγείο.
  9. Πριν τα σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια με την ακατέργαστη ζάχαρη και την καίτε με το φλόγιστρο.