Κρέατα & Πουλερικά

Ποντιακή σάλτσα με κορόμηλα για κρέατα BBQ

Υλικά

  • 1 κιλό κορόμηλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο τριμμένο
  • 3 πιπερίτσες καυτερές

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα κορόμηλα ολόκληρα για 30΄ σε σιγανή φωτιά με 4 σκελίδες σκόρδο, ένα φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το τριμμένο κύμινο, το τριμμένο κόλιανδρο και τις καυτερές πιπερίτσες.
  3. Περνάμε τα κορόμηλα από σήτα για να αφήσουμε έξω τα κουκούτσια και τα φλούδια, πιέζοντας με μια πλαστική σπάτουλα για να περάσει όλη η ψίχα. Η σάλτσα μας θα πρέπει να έχει την πυκνότητα που έχει μια κέτσαπ.
  4. Αλατίζουμε.

Τα κορόμηλα έχουν μια ωραία ξυνάδα που συνοδεύει έξυπνα τα κρεατικά και αντικαθιστά το λεμόνι. Μας φέρνει κοντά και στους Ασιάτες, καθώς μας θυμίζει λίγο τις γλυκόξινες γεύσεις τους. Συνοδεύστε τα κρέατα με τη σάλτσα σε μπολάκι στο πλάι ή βουτήξτε τα μέσα στη σάλτσα μόλις βγουν από τη φωτιά και σερβίρετέ τα στο πιάτο για να είστε σίγουροι ότι οι καλεσμένοι σας θα τα δοκιμάσουν όπως πρέπει.

* Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και του περιοδικού Gourmet