Κρέατα & Πουλερικά

Πανσέτα με πορτοκάλι

Υλικά

  • 1 κιλό Πανσέτα χωρίς κόκκαλο (ολόκληρη και όχι τεμαχισμένη από το χασάπη μας)
  • 1 λίτρο χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. μουστάρδα
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Κόλιανδρο κόκκους
  • 150 γρ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε μέσα την πανσέτα για να μαριναριστεί για μια νύκτα.
  2. Την επόμενη ημέρα βάζουμε σε ένα ταψί την πανσέτα μαζί λίγα υγρά από την μαρινάδα και την τυλίγουμε με λαδόκολλα.
  3. Την ψήνουμε στο φούρνο για 4 ώρες στους 90 βαθμούς.
  4. Στην συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και την βάζουμε στην σχάρα από την πλευρά του λίπους. Ο σκοπός μας είναι να ψηθεί και να καραμελώσει το λίπος.

* Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και του περιοδικού Gourmet