Υλικά
- 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ κούπας λιωμένο βούτυρο
- χυμό 1 ½ λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- ½ κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- φρέσκες γαρίδες καθαρισμένες
- καλαμάκια για σουβλάκι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Τρίβουμε το κοτόπουλο με το μείγμα, προσπαθώντας να βάλουμε τα δάχτυλά μας κάτω από το δέρμα και μέσα στη στομαχική κοιλότητα.
- Το αφήνουμε έπειτα να μείνει για τουλάχιστον μιάμιση ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με λάδι, το τοποθετούμε στη Culinary Modular βάση ψησίματος πουλερικών και το ψήνουμε στους 180 °C σε κλειστή ψησταριά για περίπου 1 ώρα.
- Στα μισά του χρόνου, μπορούμε να προσθέσουμε μπέικον, λίγες πατατούλες και κομμένα λαχανικά – όλα θα πάρουν γεύση από το ζουμί που αφήνει το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο ώσπου να ξεροψηθεί. Στο τέλος, μπορούμε να αυξήσουμε λίγο τη θερμοκρασία για να ψηθεί όσο πρέπει.