Ψάρια

Γαρίδες με βασιλικό

Υλικά

  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας λιωμένο βούτυρο
  • χυμό 1 ½ λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • φρέσκες γαρίδες καθαρισμένες
  • καλαμάκια για σουβλάκι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  2. Τρίβουμε το κοτόπουλο με το μείγμα, προσπαθώντας να βάλουμε τα δάχτυλά μας κάτω από το δέρμα και μέσα στη στομαχική κοιλότητα.
  3. Το αφήνουμε έπειτα να μείνει για τουλάχιστον μιάμιση ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
  4. Αλείφουμε το κοτόπουλο με λάδι, το τοποθετούμε στη Culinary Modular βάση ψησίματος πουλερικών και το ψήνουμε στους 180 °C σε κλειστή ψησταριά για περίπου 1 ώρα.
  5. Στα μισά του χρόνου, μπορούμε να προσθέσουμε μπέικον, λίγες πατατούλες και κομμένα λαχανικά – όλα θα πάρουν γεύση από το ζουμί που αφήνει το κοτόπουλο.
  6. Ψήνουμε το κοτόπουλο ώσπου να ξεροψηθεί. Στο τέλος, μπορούμε να αυξήσουμε λίγο τη θερμοκρασία για να ψηθεί όσο πρέπει.