BBQ Tips

Συμβουλές και τεχνικές που μπορείτε να υιοθετήσετε για να ελαχιστοποιήσετε το λέκιασμα και να διατηρήσετε τη ψησταριά σας καθαρή

Προθερμάνετε και Καθαρίστε

Προθερμάνετε τη ψησταριά σας για 10-15 λεπτά πριν αρχίσετε το ψήσιμο. Αυτό βοηθά στο να καούν οι υπολείμματα από το προηγούμενο ψήσιμο. Μετά τη προθέρμανση, χρησιμοποιήστε μία ειδική βούρτσα για να καθαρίσετε τις σχάρες ενώ είναι ζεστές και να αφαιρέσετε οποιαδήποτε κατάλοιπα. Ψεκάστε με κρύο νερό για καλύτερα αποτελέσματα.

Λαδώστε τις σχάρες

Πριν τοποθετήσετε το φαγητό στη ψησταριά, χρησιμοποιήστε ένα χαρτί πετσέτα ή πανί βουτηγμένο σε λαδί φυτικής προέλευσης για να λαδώσετε τις σχάρες. Αυτό βοηθά στο να αποφύγετε το κόλλημα τροφών και κάνει πιο εύκολο τον καθαρισμό μετά το τέλος του ψησίματος.

Χρησιμοποιήστε δισκάκια αλουμινίου

Τοποθετείστε λαχανικά , κρέατα και άλλα τρόφιμα που είναι ψιλοκομμένα σε δίσκους αλουμινίου μίας χρήσης . Αυτό τα προστατεύει από το να έρχονται σε άμεση επαφή με τις σχάρες και μειώνει τον κίνδυνο να πέσουν ανάμεσα από τις γρίλιες.

Αποφύγετέ την υπερβολική Υγρασία

Να είστε προσεκτικοί με υπερβολικές μαρινάδες ή σάλτσες που μπορούν να στάξουν και να προκαλέσουν αναφλέξεις και λερώνουν την ψησταριά. Αφήστε το κρέας ή το κοτόπουλο να στεγνώσει πριν από το ψήσιμο για να μειώσετε την υπερβολική υγρασία. Ταμπονάρετε αν είναι απαραίτητο με λίγο χαρτί κουζίνας.

Χρησιμοποιήστε Σχάρες τύπου καλάθι και μεταλικές σούβλες

Χρησιμοποιήστε σχάρες ή μεταλλικές σούβλες για μικρά ή εύθραυστα τρόφιμα, όπως γαρίδες, λαχανικά ή μικρά κομμάτια κρέατος. Αυτό τα κρατά τακτοποιημένα και τα προστατεύει από το να πέσουν μέσα από τους ρίγους.

Καθαρίστε κατά τη διάρκεια

Καθώς ψήνετε, έχετε μία ειδική βούρτσα κοντά σας για να καθαρίσετε γρήγορα τις σχάρες μεταξύ των διαδοχικών ψησίματων. Αυτό αποτρέπει την υπερβολική συγκέντρωση υπολειμμάτων και διευκολύνει τον καθαρισμό στο τέλος.

Δίσκοι Συγκέντρωσης Λιπών

Σε περίπτωση που ψήνεται κατι πολύ λιπαρό είναι πολύ πρακτικό να τοποθετήστε έναν δίσκο συγκέντρωσης λιπών ή δίσκο αλουμινίου μιας χρήσης κάτω από το φαγητό που ψήνετε για να συλλέξει το λίπος. Αυτό μειώνει τις αναφλέξεις και κάνει πολύ πιο εύκολο τον καθαρισμό.

Τακτική Συντήρηση

Πραγματοποιείστε τακτική συντήρηση στη ψησταριά σας, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού της εσωτερικής της πλευράς, των σχαρών και άλλων εξαρτημάτων. Μια ψησταριά που διατηρείται καλά είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει αναφλέξεις και να χρειαστεί βαθύ καθαρισμό.

Κάλυμμα όταν Δεν Χρησιμοποιείται

Όταν δεν χρησιμοποιείτε τη ψησταριά, καλύψτε την με ένα κάλυμμα για ψησταριά για να την προστατεύσετε από τον καιρό και να μειώσετε την ανάγκη για βαθύ καθαρισμό.

Με την ενσωμάτωση αυτών των συμβουλών, μπορείτε να διατηρήσετε τη ψησταριά σας πιο καθαρή και να κάνετε ευκολότερη τη διαδικασία καθαρισμού μετά από κάθε χρήση της. Καλά ψησίματα!