Κρέατα & Πουλερικά

Μοσχαρίσιο σουβλάκι με λαχανικά

Αρκετά Εύκολη συνταγή

Για 6-8 άτομα

Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 4-6 λεπτά

Υλικά

  • 800 γρ. μοσχάρι (κόντρα ή φιλέτο)

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 4 – 6 λευκά μανιτάρια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι

Η συμβουλή του σεφ

Ποτέ μην προσθέτετε αλάτι στις μαρινάδες, γιατί αλλιώς η τροφή (κρέας, ψάρι, λαχανικά) θα χάσει τους φυσικούς χυμούς της.

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και κόβουμε σε κύβους τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  2. Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση.
  3. Κόβουμε το κρέας σε κυβάκια 2,5 εκ
  4. Περνάμε τα υλικά εναλλάξ στα καλαμάκια.
  5. Μαρινάρουμε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα με λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα κόκκινο πιπέρι.

Ψήσιμο

  1. Ζεσταίνουμε την ψησταριά.
  2. Αλατίζουμε τα σουβλάκια
  3. Τοποθετούμε τα σουβλάκια στην ψησταριά για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά