Κρέατα & Πουλερικά

Πικάντικες μαριναρισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες

Υλικά

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • ½ κούπα πελτέ τομάτας
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας Soya sauce
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1/3 της κούπας ξύδι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • Tabasco
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ.
  2. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
  3. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με όση μαρινάδα έχει μείνει.
  4. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για όλη την νύχτα.
  5. Χωρίς να αφαιρέσουμε την μαρινάδα, τις ψήνουμε ενώ όση έχει περισσέψει την αλείφουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος.

* Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και του περιοδικού Gourmet