Υλικά
- 1 μελιτζάνα
- 2 κολοκύθια
- 2 πιπεριές
- 1 τομάτα
- 8 μανιτάρια πλευρώτους
- 10 κουταλιές πέστο βασιλικού
- Λίγα κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 15 περίπου αμπελόφυλλα
- 400 γρ. γιαούρτι
- Λίγη καυτερή πιπεριά
- 8 κουταλιές ταχίνι
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
- Ψήνουμε λαχανικά στη σχάρα, κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά, ντομάτα κομμένη σε φέτα χοντρή και μανιτάρι.
- Μαρινάρουμε τα ψητά λαχανικά με πέστο βασιλικού και φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.
- Ντύνουμε τέσσερα φλιτζάνια του τσαγιού εσωτερικά με αμπελόφυλλα και τα γεμίζουμε με τα λαχανικά διαδοχικά. Κλείνουμε πάλι με αμπελόφυλλα.
- Σκεπάζουμε τα φλιτζάνια με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε σ’ ένα ταψάκι, αφού προηγουμένως έχουμε βάλει σε αυτό μέσα νερό.
- Τα ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Έτσι θα δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
- Χτυπάμε σε μίξερ το γιαούρτι με 5-6 παγάκια, λίγο αλάτι και λίγη καυτερή πιπεριά.
- Βάζουμε στη βάση του πιάτου, για κάθε άτομο, το γιαούρτι και σερβίρουμε επάνω το γεμιστό αμπελόφυλλο. Βρέχουμε με δύο κουταλιές ταχίνι και μια κουταλιά πέστο.
* Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και του περιοδικού Gourmet